lauantai 18. kesäkuuta 2016

Haku - jälki - haku - jälki...


Treenit jatkuvat. Omituista, kun itsestä tuntuu koko ajan, että eihän me juuri edes nyt treenata, mutta treenipäiväkirja kertoo loppujen lopuksi jotain muuta. Olen päässyt lopultakin kiinni henkisestikin jälkitreenailuun - sitä vaan tekee kaiken aika kantapään kautta, vaikea laji tuokin. Toisaalta sitten ne hetket, kun oivaltaa jotain, ovat hienoja.

Hieman jälkitreenit selvästi tässä vaiheessa sekoittavat Unnaa hakujutuissa. Tulee joitakin sellaisia hassuja juttuja, mitä ei ole ollut koskaan ennen - kuten että nostaa haussa jäljen esineeltä, jäljestää saman tien maalille, ilmaisee ihmistä ja viekin ensin näytölle esineelle. Tai että jääkin näytölle puoliväliin näyttömatkaa (??), vei kyllä perille, kun kysyin, että mitä ihmettä se sekoilee! :D

Tänään ajettiin 400 metrinen toisen henkilön kävelemä jälki. Nosto oli ok, mutta alkumetrit melkoista säätöä, ekalta esineeltä alkoi kuitenkin sujua! Pari kertaa hukkasi vielä, mutta nosti uusiksi varsinkin toisella kerralla tosi hienosti. Loppujälki meni superisti ja esineilmaisutkin olivat erinomaisia, vain yksi esine jäi maastoon. Olen ihmetellyt, miksi esineet välillä ovat niin hyviä vahvisteita ja joskus taas ei, ja nyt yhden taannoisen treenin myötä taisin tajuta - vain ne esineet, joissa on jäljentekijän haju vahvimpana ovat vahvisteita, mutta jos esineet ovat lähtökohtaisesti jonkun muun ja jäljentekijän vain hetken hajustamia, ne eivät toimi vahvisteina! Tarkka neiti mulla! Nyt kun asiaa ajattelee, niin ihan loogistahan tuo... Nyt jatketaan treenejä runsailla esinevahvisteilla ja vahvistetaan näin tarkkuutta, ettei noita täydellisiä hukkia edes tulisi. Pari pitkäksi mennyttä kulmaa korjasi taas tänään tosi hienosti. Tarkkana saa olla myös tuulen kanssa ja missä ollaan kuljettu muuten suhteessa jälkeen - ilmavainuisena käyttää tosi herkästi ilmavainua, jolloin jälkikin hukkuu helposti. Näillä oivalluksilla siis eteenpäin! Tämän päivän jäljellä oli ikää 1 h 20 min.

Hyviä juttuja viime aikojen ilmaisutreeneistä: rulla pysyy erinomaisesti vaikka hukkaisi mut, reagoinnit hyviä, liikkuva ja puhuva vieras pitkästä aikaa meni oikein hyvin. Työt jatkuvat, mutta juuri nyt mulla on hyvä fiilis tuon ja meidän tekemisen suhteen. Ja se kai on pääasia.

Unnaa nyppi kuvissa, että otan vain valokuvia, kun pitäisi päästä jo hommiin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti