tiistai 31. toukokuuta 2016

Jälkitreenit jatkuvat

Jos haku on ollut hieman huonoissa kantimissa viime aikoina, niin jälkitreenien suhteen ollaan kunnostauduttu paremmin. Viime kirjoittelun jälkeen ollaan otettu askel taaksepäin treeneissä, ajatuksena vahvistaa sitä, mitä Unna varmasti osaa ja antaa näin sille itseluottamusta tekemiseen! Samalla ollaan vahvistettu esineitä. (Pientä kokeellisuutta on silti mahtunut myös joukkoon...) ;)

Maanantaina aloitettiin treeni haastavammasta jäljestä, keli oli kuuma (+24) ja jälki (ikää 25 min) meni nurmikolla ja asvalttikentän laidassa. Noston kanssa oli hieman hakemista ja alkuun tuuli työnsi hajun jäljeltä 2 m sivuun pensaiden syrjään. Unna oli harmissaan, kun en tajunnut, mitä se halusi ja itse en tajunnut, mitä Unna yritti minulle kertoa. Lopulta annoin sen tehdä hommia ja hyvin pian se oli taas jäljen päällä... Jälki kulki roskasekamelskan keskellä. Esineetkin olivat roskia. Ensimmäiselle se reagoi, mutta ei ilmaissut (todella pieni), kaksi seuraavaa olivat pieniä rättejä jotka se poimi hyvin ja ilmaisi. Välillä haki vähän jälkeä, mutta korjasi hyvin.

Seuraavat kaksi jälkeä olivat myös roskien keskellä hyvin kuivalla ja vähäkasvisella maapohjalla. Pituutta oli vain 50 m + 80 m ja ikää ainostaan n. 5 min. Unna nosti jäljet ok, tosin toiselle se pyrki ensin takajäljelle, mutta korjasi sitten. Esineet poimi todella hyvin ja haistoi joitakin muitakin roskia, mutta ilmaisi hyvin oikeat (2 + 3). Jäljen nostotreeniä täytyy tehdä erillisenä, että onnistuu joskus pitkältäkin janalta. Jäljet olivat treenikaverin tekemiä.

Lauantaina Unna riekkui lähes kaksi tuntia Murri-poron kanssa, ja ehti siinä välissä pyöriä ihmispaskassa, suoturpeessa, liejussa... ja uidakin.... Kakkiainen sai lenkin päätteeksi ajaa itse kävelemäni jäljen (ikää 1 h 45 min) ja tehdä pienen ilmaisutreenin (piilossa sekä Murri että emäntänsä - hyvin meni). Jälkikin sujui, vaikka nosto olikin hieman epätarkka, esineistä nousi 2/3. Pituutta jäljellä oli vain n. 100 m. Harhat (2 kpl) korjasi hyvin!

Kuvassa kakkiainen valmistautuu jälkeen. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti