sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Tuplahajuja ja pistoja

Sunnuntaina treenattiin kahteen otteeseen. Aamutreeneissä otin pistotuksia avoimella kentällä, missä kaksi löytöä istui näkyvillä n. 70 m päässä toisistaan. Kentän kummallakin reunalla kulki ulkoilijoita, koiranukoiluttajia jne. Paahtoi kovalla vauhdilla kummankin luokse suorilla pistoilla ja ilmaisi hyvin välittämättä tippaakaan muista kulkijoista. Treenien jälkeen Unna sai leikkiä kaverien, poropoika Murrin ja dallupoika Hessun, kanssa.

Iltapäivällä vierailtiin naapuriyhdistyksen treeneissä, missä teemana oli toisen hajun saanti kesken näytölle menon/ilmaisun. Yksi löytö oli betonikasassa tuulen yläpuolella ja toinen juoksi tuulen alla näkölähdöllä piiloon n. 20 metrin päässä. Tavoitteena oli, että koira työstäisi näkölähdön loppuun vaikka saisikin hajun toisesta piilosta. No, Unnan kanssa se ei mennyt suunnitelman mukaan. Lähti kyllä vauhdilla juoksijan perään, mutta perillä hämmentyi täysin. Kävi luona, pissalla ja sitten oli vähän lähdössä toisen hajun suuntaan, mutta kun kielsin tuli ihmettelemään mua kohti, että mitä ihmettä. Otin näkölähdön uusiksi ja sitten sujui ok. Täytyy seuraavissa treeneissä pilkkoa tilanne ja selvittää, että hämmentyikö näkölähdöstä joita ei olla tehty piiitkiin aikoihin vai tuplahajusta (vai kummastakin). Jos jälkimmäisestä, niin sitten tiedän, että pitää taas treenata niitä!

Betonikasaan piiloutuneella sitä hämäsi lähellä ollut vanha piilo johon se kyllä urheasti kiipesi vaikka oli taas niin hankalaa... ja ilmaisi hajua, huokaus. (Jostain syystä kaikilla rakennelmilla nuo hajuilmaisut ovat yhä todella herkässä, metsässä ei niinkään). Hyväksyinkin vahingossa ekan ilmaisun, kun luulin käyneen luona. No, löysi se sitten piilollekin ja ilmaisu ok. Loppuleikkien jälkeen jätin sille rullan kaulaan ja autolle saavuttaessa vielä yksi löytö kiven takana reaktioharjoituksena. Nosti hajun ok, mutta lähti ensimmäiset metrit hieman epävarmasti. Ilmaisu ok. Eli ei ihan putkeen mennyt tuo treeni - toisaalta hyvä tietää, mitä vielä treenata.

Torstaista lauantaihin Unna oli vanhempieni kanssa saaressa ja oli siitä reissusta selvästi aika uupunut. Uupumus sitten valitettavasti myös heti näkyi, kun tuli epäselvä tilanne vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti