keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Luota koiraasi!



Treenit ovat pyörähtäneet kivasti taas käyntiin. Mitään vakitreenejä ei yhäkään ole, mutta treeniseuraa on löytynyt epäsäännöllisen säännöllisesti. :) Pari viikkoa sitten oltiin Keravan koiraharrastajien hälytreeneissä. Tarinan mukaan kadonneina oli pari lasta ja heitä etsimässä olleita aikuisia. Saatiin kaksi kohtuu reilun kokoista aluetta, yhteensä noin 16 hehtaaria.

Toinen alueista sijaitsi aivan moottoritien vieressä ja toinen noin 300 metrin päässä. Aloitimme moottoritiestä kauempana olevasta alueesta, joka koostui valtavista notkelmista, ryteiköstä jne. Alueen poikki meni puro ja ulkoilureittejä. Lisäksi alueella oli runsaasti merkkejä riistasta - jälkiä, jätöksiä ja makuupaikkoja. Unna oli kivasti kuulolla ja teki hyvin töitä. Tiheässä hakkuuvesaikossa otti kuitenkin jonkun elukkalähdön, mutta palasi noin minuutin kuluttua ja jatkoi taas töitä. Ehdittiin käydä alueen yläreuna, kun meidät siirrettiin toiselle alueelle. Riistan ja moottoritien takia laitoin Unnan liinaan ja liinassa sitten etsittiin puolitoista tuntia... Mitään ei löytynyt ja kun kartturikin oli vähän sitä mieltä, että kyllä täältä olisi pitänyt löytö tulla, oli olo aika kamala ilmoittaa, että mitään ei löydetty... Tästä seurasi hetki karttojen tiivistä tutkimista ja lopulta lopputulos, että alueet olivat menneet sekaisin ja löytö oli siellä ekalla alueella siinä osassa, mihin ei ehditty... Sinne sitten vielä täsmäiskuna ja löytyihän sieltä rouva. Unna oli onnellinen ja ilmaisi hyvin. :)

Oltiin menty aluksi 50 metrin päästä ohi löydöstä, mutta tuulen väärältä puolelta enkä ollut laittanut Unnaa kunnolla hommiin siirtymän ajaksi. Oppina siis, että jatkossa koira töihin myös siirtymiin. Etsintäaikaa tuli kaikkiaan kolmisen tuntia.

Muuten ollaan tehty ilmaisutreenejä ja yksi jälkitreenikin. Se oli kuitenkin Unnalle liian vaikea (tarkkuusjälki asfaltilla). Ekasta nurmikolla olleesta vielä suoritui jotenkuten ja toisestakin löytyi kaikki miniesineet, mutta esineeltä jäljelle jatkaminen oli asfaltilla joka kerta todella vaikeaa. Lisää treeniä (ja sopivampia harjoituksia).

Viimeisimmäksi treenattiin Nummelan lentokentällä. Teemana omituiset vieraat maalit (hysteerisesti hihittävä, hermostuneesti liikkuva ja puhuva sekä tupakkaa polttava oudosti notkuva). Ei ongelmia.

Treenikuvat ovat Nummelasta. Väsähtänyt Unna on kuvattu hälytreenin jälkeen. Oli pitkä päivä, kun tehtiin ensin jälkitreeniä, lenkkeiltiin kaverien kanssa ja sitten oli vielä tuo hälytreeni.

Ja lisää on luvassa... ;) Ilmoitin meidät koiratanssiin ja ehtiessäni teen päivityksiä myös blogin perussivuihin. Koiratanssi alkaa toukokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti