perjantai 18. maaliskuuta 2016

Uudessa kodissa


Ollaan asuttu Unnan kanssa uudessa kodissa nyt kolmisen viikkoa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun se muutti. Asumismuoto sinänsä ei muuttunut, sillä muutimme rivitalosta toiseen rivitaloon. Ensimmäiset päivät Unna oli hieman ihmeissään ja kulki perässäni, myös yksinjääminen oli vaikeaa ja se sai muutaman eroahdistuskohtauksen. Pyrin kuitenkin tekemään aamurutiinit mahdollisimman tavanomaisesti, jätin myös radion päälle ja tein sille pesän pöydän alle sen lisäksi, että poistuin vähän väliä lyhyiksi ajoiksi joko kokonaan ulos (varastoon jne.) tai ihan vain välioven taakse. Toimenpiteet ilmeisesti auttoivat, sillä kolmantena yksinolopäivänä se oli stressannut selvästi vähemmän ja neljäntenä heräsi rentona, kun tulin kotiin. Sittemmin se on nukkunut eteisen matolla ja herännyt siitä kotiintulooni. Entiset metkutkin ovat palanneet, kuten sängyn myllääminen ja siellä nukkuminen, kun on yksin. Liekö se on sille jotenkin rauhoittavaa, kun kaivaa aina tyynyni esille...

Asuntoon kuuluville äänille Unna jurraillee ihmeen valikoiden. Lasten pulkkamäen äänet eivät aiheuttaneet sen mielestä mitään toimenpiteitä, mutta välillä pitää jurrata jollekin, mitä en edes kuule! Aika maltillista vahtiminen on ollut kuitenkin ja olemme jopa onnistuneet kulkemaan ulko-ovesta sisään ja ulos ilman yhtään haukahdusta, vaikka pihalla on ollutkin ihmisiä! Vielä tähän pitää kuitenkin panostaa.

Lenkkimetsiin ollaan tutustuttu hiljalleen ja paljon on vielä valloittamatta. Luksusta, kun metsät alkavat tien toiselta puolelta! Sadan metrin päässä on myös agilityhalli, harmi, että Unnasta ei ole agiin, mutta ainakin saadaan tehdä ohitustreenejä juuri niin paljon kuin huvittaa. :D Unnan ohitusten sujuvuus riippuu kovasti päivästä ja vastaantulijasta. Välillä se on kovin cool ja rento muita ohittaessaan, välillä pitää pörhistellä ja hieman kommentoida - ikuisuusprojekti.

Kaiken kaikkiaan muutto on kuitenkin sujunut siis mukavasti. Tästä se taas lähtee! Sisäkuvassa lajittelen pikkutavaroita paikoilleen - Unna oli huomiota vailla ja tunki väkisin kaiken keskelle ja päälle! :) Ulkokuvassa ollaan kotimetsissä lenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti