torstai 3. maaliskuuta 2016

Metsänkarjuja ja nuotiotulta hälytreenissä

Viikonlopun hälytreenissä oli kaikkea jännää, mutta metsänkarju, metsänkeiju eivätkä tissitkään osuneet meidän matkalle (tai viimeiset olisivat osuneet, mutta Unna ei bongannut niitä). Treenattiin Ohkolassa, missä tarina kertoi, että kolme lasta oli murtautunut nuorisoseurantalon näytelmävarastoon ja kadonneet sitten. Lapsia oli etsimässä myös omaisia.

Päivän aikana saimme kolme pientä aluetta tarkistettavaksi. Ensimmäinen oli VPK:n tiloissa, missä oli jänniä hajuja (öljyä jne.) ja paljon pikkuhuoneita. Unna kulki urheasti ritilärappusia vaikka sitä pelotti aivan hirvittävästi - se on niin liikuttava, kun selvästi mun takia haluaa yrittää. <3 Rakennus todettiin tyhjäksi, paitsi harjoitukseen kuulumattoman henkilön Unna löysi rakennuksesta seisoskelemasta ja ilmaisi hänet. Ylätasanteelta löysimme me ihmiset peruukin.

Toinen alue oli pieni metsäpläntti koulun ja hiihtoladun vieressä. Koululla oli toinen koirakko etsimässä. Alue oli nopeasti tarkastettu tyhjäksi (siellä piti kuulemma olla ihmisen hahmoon muotoiltu metsänkarju maassa makaamassa, mutta loppupurun aikana huomattiin, että karju olikin hieman viereisellä alueella ja meihin nähden väärällä puolella tuulta).

Viimeinen alue oli metsäteiden tienvierustojen tarkastusta. Tien päästä löytyi nuotio, koira ja mies. Unna huomasi nuotion ja lähti menemään kohti, mutta kun huomasin toisen koiran, pysäytin Unnan ja pidin kiinni sen aikaa, että kartturi kävi tiedustelemassa tilannetta - paikalta löytyi "lapsen isä" makkaraa paistelemasta ja koira katseli kytkettynä muutaman metrin päässä. Miehellä ei ollut hätää, joten päästin Unnan treenin vuoksi vielä ilmaisemaan tutun miehen. Oli ensin menossa koiran luo, mutta pienellä suullisella ohjauksella antoi sen olla ja meni kerjäämään makkaraa... Rulla-vihjeestä tuli luokse ilman rullaa... mutta toisella yrityksellä onnistui ohittamaan häiriöt ja ilmaisi löydön onnistuneesti. Paluumatkalla Unna löysi vielä hieman avustetusti hatun (löydettiin se ensin ja kierrettiin sen ympäri, jonka ilmaisi pienen pohdinnan jälkeen). Tissitkin olisivat olleet siellä jossain, mutta niitä ei löydetty. Vähän erilainen hälytreeni siis.

Pohjalla Unnalla oli muutto uuteen asuntoon ja ensimmäinen yö uudessa kodissa, matkustelua vieraassa autossa ja treenipaikalla runsaasti odottelua. Siihen nähden teki oikein kivasti hommia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti